Ziua de 23 aprilie, proclamata de catre UNESCO „Ziua Mondiala a Cartii si a Drepturilor de Autor”, celebreaza mari scriitori ai literaturii universale, fiind o oportunitate de a incuraja lectura si pentru a sustine autorii de carti din toata lumea.

Aceasta zi a fost marcata initial in Spania, in anul 1923, cu ocazia comemorarii scriitorului Miguel de Cervantes. 23 aprilie reprezinta o zi simbolica pentru literatura universala, intrucat la aceasta data, in anul 1616, au trecut in nefiinta scriitorul britanic William Shakespeare si Inca Garcilaso de la Vega, scriitor peruan de origine spaniola.

De asemenea, 23 aprilie este ziua de nastere a altor autori celebri: Maurice Druon, Vladimir Nabokov si Manuel Mejia Vallejo.

Consiliul general al UNESCO a hotarat decretarea, in 1995, a Zilei Mondiale a Cartii si a Dreptului de Autor, pentru a comemora acesti scriitori si, totodata, pentru a promova lectura si protectia proprietatii intelectuale prin intermediul drepturilor de autor.

In Romania, prin Hotararea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarata „Ziua Bibliotecarului din Romania”.

Astazi, in majoritatea tarilor din lume au loc activitati si manifestari dedicate cartilor, autorilor, editorilor, librarilor, bibliotecarilor si, bineinteles, pasionatilor de literatura.

Editura Delfin ti-a pregatit cu aceasta ocazie o surpriza! Intra pe site-ul www. librariadelfin. ro, alege-ti o carte si o vei primi CADOU! Tot ce trebuie sa faci este sa ne vizitezi pe pagina de Facebook a Editurii Delfin, sa oferi un „LIKE” acestei postari si sa finalizezi comanda pe site-ul www. librariadelfin. ro (cu precizarea „in baza concursului pe Facebook).

Detalii si comenzi pe www.librariadelfin.ro