avizat-01_10151316
Va prezentam un nou Portofoliu adresat elevilor de liceu.
Portofoliul de Evaluare Formativa la matematica, clasele IX-XII este realizat sub forma unei „mape de teste”, acestea putand fi corectate, detasate si indosariate, oferind astfel posibilitatea elevilor de a urmari evolutia personala pe parcursul celor 4 ani de studiu.
Portofoliul este conceput pentru a fi util atat elevilor din clasele IX-XI oferindu-le o recapitulare la sfârșitul fiecărei unități de învățare, cat și elevilor din clasa a XII-a cărora le oferă posibilitatea unui parcurs personalizat de recapitulare.
Lucrarea acopera cele 3 profile, fiind structurata pe unitati de invatare. Fiecare test are doua variante: varianta A este dedicata profilelor M_mate-inf & M_st-nat și varianta B,  profilelor M_st-nat & M_tehnologic.
Structura testelor:
  • Partea I are 9 itemi de fixare/exersare;
  • Partea a II-a are câte 3 itemi cu câte 3 subpuncte de aprofundare (adaptate conform competențelor din programa școlară și implicit celor din programa de bacalaureat);
Modelele de testare pentru cei patru ani de studiu cuprind atat o rubrica de evaluare, pentru profesori, cat si una de autoevaluare, destinata elevilor.
Lucrarea nu este „inca o carte de matematica”, ci isi propune sa incurajeze exersarea „efortului” de a descoperi elementele esentiale ale materiei, nu doar exersarea din dorinta de a obtine nota maxima.
AUTORI: Maria Popescu (coordonator) / Diana Veronica Trailescu Gogan / Emilia Iancu / Gabriel Vrinceanu / Leonard Mihai Giugiuc /  Vicentiu Rusu /
Referent stiintific: Prof. univ. dr. Dorin Andrica